Praktijkinformatie

Huisarts Gronsveld - Eijsden

Praktische info

De praktijk is op werkdagen geopend van 08.00 tot 17.00 uur. Wij zijn telefonisch bereikbaar van 08.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 17.00 uur via het telefoonnummer 043-408 12 24 (toets 3).
Voor spoedgevallen zijn wij tussen 08.00 en 17.00 uur bereikbaar via het telefoonnummer 043-408 12 24 (toets 1).
Na 17.00 uur, op feestdagen en in het weekend kunt u, alleen voor zaken die niet tot de volgende dag kunnen wachten, terecht op de Huisartsenpost in het AZM, telefoonnummer 043-387 77 77

Herhaalmedicatie

Herhaalmedicatie
.
Medicijnen die u voortdurend moet gebruiken kunt u met een herhaalrecept aanvragen. Herhaalmedicatie die u in de ochtend bestelt kunt u de eerst volgende werkdag in uw eigen apotheek gaan afhalen. Bestelt u medicatie in de middag dan kunt u deze twee dagen later gaan afhalen in de apotheek.

 

Herhaalrecepten kunt u op verschillende manieren aanvragen:
.

 • Door op Herhaalrecept te klikken op de HOME pagina en uw medicatie aan ons door te geven via de verzendknop.
 • Door ons te bellen,  keuze 2 te kiezen en uw medicatie aan ons door te geven via het inspreken van de voicemail. Spreek duidelijk uw naam in, uw geboortedatum, het recept met sterkte en de dosering.
 • Door de medicatie te bestellen aan de balie van de praktijk.

Bloedprikken

Bloedprikken kan op de volgende plaatsen:

 

 1. Bij ons in de praktijk! Maak gerust een afspraak met de assistente.
 2. In het Diagnostisch Centrum van het MUMC+. Dat kan iedere werkdag van 7.30 uur tot 17.30 uur.
 3. Prikpost MUMC+ in de omgeving. Op maandag en donderdag, bij:
 • Envidalocatie De Bron, Breusterhof 45, Eijsden. Van 09.45 uur tot 09.55 uur.
 • Huisartsenpraktijk Sint Geertruid, Burg. Wolfsstraat 3, St. Geertruid. Van 08.15 uur tot 08.25 uur.
 • Fysiotherapiepraktijk Mheer, Jonge Hagen 1, Mheer. Van 08.45 uur tot 08.55 uur.

 

Voor bloedprikken in het Diagnostisch Centrum en de prikpost van het MUMC+ in de omgeving, kunt u zonder afspraak terecht. Laboratoriumformulier meenemen a.u.b.

 

Indien u nuchter moet blijven, betekent dat:

 • U de avond vóór het onderzoek vanaf 22.00 uur niet meer mag eten.
 • Drinken mag wel, maar beperken tot maximaal twee glazen water.
 • Indien u medicijnen gebruikt, mag u die innemen met een slokje water.

Spreekuren Huisarts

Om het spreekuur te bezoeken, moet u van tevoren een afspraak maken. Dit kan telefonisch, maar ook aan de balie. Bij het maken van een afspraak zal de assistente vragen naar de reden van uw contact. Ze is daartoe opgeleid en doet dat om een inschatting te maken van de aard en het spoedeisende karakter van uw klachten. De asssistente is – net als de huisarts – verplicht om vertrouwelijk met uw informatie om te gaan.

Regulier spreekuur

Een consult duurt gemiddeld 15 minuten, bespreek uw belangrijkste vraag dus altijd eerst. Als u meerdere zaken wilt bespreken, kan in overleg met de assistente een dubbele afspraak worden gemaakt.
.
Het spreekuur is van 08.00 tot 11.30 uur en van 15.00 tot 16.30 uur en uitsluitend op afspraak. Voor spoedgevallen kunt u uiteraard dezelfde dag terecht.
.

Telefonisch spreekuur

Sommige vragen kunnen, in overleg met de assistente, telefonisch beantwoord worden. De huisarts (of de assistente namens de huisarts) belt u dan na het spreekuur terug.

Huisbezoek / Visites

Wanneer u niet in staat bent om naar de praktijk te komen, kunt u vóór 11.00 uur een thuisbezoek aanvragen. Na ontslag uit het ziekenhuis of na een bevalling wordt niet automatisch een visite afgelegd. Heeft u behoefte aan een visite, laat ons dat dan gerust weten.

Huisarts Gronsveld - R. Buijs
Huisarts Gronsveld - Eijsden

Overige zorgverleners

In de praktijk werken naast de huisarts ook andere zorgverleners:

Doktersassistente

Bij onze assistentes kunt u terecht voor al uw vragen en het maken van afspraken. Ook kunnen zij voor u overleggen met de huisarts en geven zij u deskundig medisch advies.
.
Daarnaast hebben zij een eigen spreekuur voor:

 • Controle van uw bloeddruk
 • Injecties plaatsen
 • Verzorgen van wonden
 • Verwijderen van hechtingen
 • Oren uitspuiten
 • Bloed afnemen
 • Urines controleren
 • Wratten aanstippen
 • ECG maken
 • Doppler onderzoek van de vaten

Praktijkondersteuner Somatiek

De praktijkondersteuner somatiek (mw. Nannette Reinartz) ondersteunt de huisarts in de behandeling van patiënten die een chronische lichamelijke aandoening hebben. In de meeste gevallen is dit diabetes, astma, COPD (bronchitis en longemfyseem) of een hart- en vaatziekte. Ook draagt zij zorg voor kwetsbare ouderen in onze praktijk.
.
Zij houdt zelfstandig spreekuur en geeft u persoonlijke begeleiding en advies om uw aandoening goed onder controle te houden. Ook legt zij zelf visites af. De POH handelt volgens richtlijnen en overlegt regelmatig met de huisarts.

Praktijkondersteuner GGZ

Iedereen is wel eens somber, gespannen of zit een tijdje wat minder lekker in z’n vel. Vaak komt u daar zelf of met hulp van anderen in uw omgeving wel weer uit. Maar als uw psychische klachten niet verdwijnen of groter worden, is het belangrijk om hulp te zoeken en uw problemen aan te pakken.
.
De eerste stap is het bespreken van uw klachten met uw huisarts. De huisarts kan in overleg met u voorstellen een gesprek aan te gaan met de praktijkondersteuner Geestelijke Gezondheidszorg (POH-GGZ). De praktijkondersteuner GGZ (mw. Christianne Verbruggen) werkt onder verantwoordelijkheid van de huisarts en is specialist in het verlenen van psychische zorg.

Diabetesverpleegkundige

Eenmaal per 6 weken bezoekt een gespecialiseerde (diabetes)verpleegkundige (mw. Yvonne Wils) onze praktijk. Dit spreekuur is bedoeld voor alle diabeten die ingesteld zijn op insuline.
.
Verwijzing naar dit spreekuur vindt plaats in overleg met de huisarts.

Meer informatie? Thuisarts.nl!

Kijk voor meer informatie op www.thuisarts.nl. Thuisarts.nl is bedoeld voor mensen die informatie zoeken over gezondheid en ziekten. U kunt de informatie op de website gebruiken:

 • om gezond te blijven;
 • om klachten zelf aan te pakken;
 • als u zich afvraagt wanneer u naar de huisarts moet gaan;
 • als u zich wilt voorbereiden op een gesprek met uw huisarts;
 • als u de uitleg en adviezen nog eens na wilt lezen na een bezoek aan uw huisarts;
 • als u op zoek bent naar meer informatie over een onderwerp.

Huisartsen gebruiken Thuisarts.nl als ondersteuning bij hun voorlichting aan patiënten voor, tijdens en na het consult.

thuisarts
thuisarts
Vaccinatie

Op reis? Kijk op Reisprik.nl

Reisprik is een landelijk netwerk van gespecialiseerde huisartsenpraktijken voor reizigersadvisering en vaccinatie. Opgericht in 2009 bestaat het netwerk ondertussen uit meer dan 90 praktijken verspreid over heel Nederland. Van de bij Reisprik aangesloten praktijken mag u kwaliteit en service verwachten. Zo kunt u via internet uw afspraak maken, kunt u snel terecht en wordt u vakkundig geadviseerd. Ook bij terugkomst kunt u bij vragen rekenen op ondersteuning. Kijk voor meer informatie op www.reisprik.nl

reisprik logo

Rijbewijskeuring

Voor een rijbewijskeuring kunt u een afspraak maken met een van de huisartsen in onze praktijk. De keuring wordt uitgevoerd door een andere arts dan uw eigen huisarts.
Wij kunnen de formulieren digitaal invullen en versturen via Zorgdomein. Neem de uitnodiging mee naar uw afspraak.

rijbewijskeuring
Huisarts Gronsveld - Eijsden

Kwaliteit van Zorg

Onze praktijk is geaccrediteerd binnen HaZo24 door Lloyd’s Register. HaZo24 is een keurmerk voor huisartsenpraktijken die werken aan verbetering van de zorg. Het laat zien dat binnen onze praktijk systematisch en continue wordt gewerkt aan kwaliteitsverbetering. Met aandacht voor organisatie en praktijkvoering, medisch handelen en het oordeel van de patiënt.

Klacht?

Een klacht over onze praktijk?

Wij willen ons werk graag professioneel uitvoeren en vinden het belangrijk dat u ons vertrouwt. Vanzelfsprekend doen de medewerkers van onze praktijk er alles aan om u zo goed mogelijk te helpen. Desondanks kan het voorkomen dat u ontevreden bent over de gang van zaken en geen goed gevoel heeft na contact met onze praktijk. U vindt bijvoorbeeld dat u niet serieus bent genomen, onheus bent bejegend of u zijn andere tekortkomingen in onze praktijk opgevallen. Neem dan a.u.b. contact met ons op. Wij willen dat dan zo snel mogelijk met u bespreken om zodoende hiervan te leren en/of zaken te veranderen. Bent u daarna nog niet tevreden? Dan kunt u een schriftelijke klacht indienen bij de onafhankelijke klachtencommissie in onze regio, waarbij onze praktijk is aangesloten. Wij zijn aangesloten bij Stichting Klachtenregeling Zuid-Nederland, Postbus 8018, 5601 KA Eindhoven.

Call Now Button
Translate »